brioszka grillowana na yakitori / majonez chorizo / żel z jabłek i cydru / zielone szparagi / skórka wieprzowa
majonez lubczykowy / ogórek małosolny / podgrzybek / czerwona cebula / gorczyca / gryka
mus z koziego sera i ricotty / solone migdały / miód aromatyzowany truflą / żel z gruszki / koper włoski / dzikie zioła
orientalna sałatka z warzywami i sezamem / gniecione awokado z bazylią i granatem / żel mango / kawior ponzu
grillowana pierś kurczaka / bekon / pomidorki cherry / paluch drożdżowy
pesto z rukoli i słonecznika / pomidory marynowane w dymnej zalewie, bazylii i czosnku niedźwiedzim / rabarbar sous vide / dzikie zioła
selekcja włoskich wędlin i lokalnych serów z gospodarstwa Chruśniak / marynowane oliwki calamata / chutney z agrestu i moreli / miód truflowy / winogrono / paluchy drożdżowe
zielone szparagi małosolne / pianka z gorgonzoli / pomarańcza / oliwa z czosnkiem niedźwiedzim
krokiet z krewetkami i cytrusowym beszamelem / salsa z pomidorem, chili i kolendrą / rzodkiew takuan / marakuja
mus z rabarbaru / mizeria z jogurtem greckim, serem feta i oliwą koperkową / purée ziemniaczane ze świeżo tartym chrzanem / kremowy demi glace z musztardą francuską
krokiet z fioletowych ziemniaków i trufli / purée z brokułu / seler konfitowany w kaczym tłuszczu / grillowane szparagi / demi glace pieprzowy
cassoulet z fasolą i chorizo / sałatka z cukinii i groszku cukrowego / dziki brokuł w tempurze / oliwa z czosnkiem niedźwiedzim
wołowina / bułka maślana / sałatka colesław z lubczykiem / pasta ajvar z gochujang / czerwona cebula / frytki
dodatek na życzenie - grillowana polędwica wołowa 100 g / 50 zł
polędwica z dorsza / grillowana sałata rzymska z ziołowym dressingiem / sos duński z młodą kapustą, kalafiorem i curry / frytki
kremowy sos na bazie żółtek z serem pecorino Romano, parmezanem i pistacjami / guanciale / świeżo mielony pieprz
sos z kiszonych pomidorów / zielony groszek / czosnek niedźwiedzi / pianka z parmezanu / pangrattato ziołowe
pieczony kalafior / szparagi / pomidory / karczochy / oliwa pietruszkowa
opcja z krewetkami w tempurze 320 g / 69 zł
purée z pieczonego ziemniaka, jalapeño i owczego sera / grillowane szparagi / konfitura z pomidorów i imbiru / mus z calamansi / rabarbar
sos z włoskich pomidorów / anchois / czosnek / bazylia / oliwa z oliwek / oregano
sos z włoskich pomidorów / mozzarella / bazylia / oliwa z oliwek
sos z włoskich pomidorów / mozzarella / szynka parmeńska / rukola / parmezan / oliwa z oliwek
sos z włoskich pomidorów / mozzarella / szynka gotowana / parmezan / oregano
ser gorgonzola / mozzarella / mascarpone / parmezan / oliwa z oliwek
sos z włoskich pomidorów / mozzarella / ser gorgonzola / salami picante / oliwa z oliwek
sos z włoskich pomidorów / mozzarella / tuńczyk / chrupiące kapary / cebula czerwona / sos aioli
mozzarella / guanciale / ser pecorino Romano / żółtko / natka pietruszki / oliwa z oliwek / świeżo mielony pieprz
mozzarella / ser burrata / mortadela / pesto pistacjowe
sos z włoskich pomidorów / mozzarella / boczek wędzony / pieczarki / jajko / kiełbasa wieprzowa wędzona /
cebula / oregano
mozzarella / crème fraiche / kozi twaróg / zielone szparagi / oliwa z czosnkiem niedźwiedzim / szpinak / kiełki słonecznika
owoce / cukier puder
czekolada mleczna / śmietanka z lotusem / truskawka
bita śmietana / świeże owoce
czarna porzeczka / mango
pomarańczowy / grejpfrutowy / mieszany
cytrynowa / limonkowa / pomarańczowa / ogórkowa
czarna / zielona
brzoskwiniowa / cytrynowa
pomarańczowy / jabłkowy / multiwitamina
Coca Cola / Coca Cola Zero / Fanta / Sprite / Kinley
Kropla Beskidu
Kropla Delice
Burn
niegazowana / gazowana
espresso doppio na gorącej wodzie
caffè crema z irlandzką whiskey (30 ml), brązowym cukrem i bitą śmietaną
z bitą śmietaną
English Breakfast, Darjeeling, Earl Grey, Green Dragon, Morgentau, Moroccan Mint, Cream Orange, Sweet Berries, Lemon Fresh
z gałką lodów waniliowych
z browaru Moczybroda
Pilsner
Piwo pszeniczne
Hazy Session
Double IPA
Standardowy czas oczekiwania na dania gorące:
około 25 minut
Zamówienia na dania ciepłe przyjmowane są 15 minut przed zamknięciem restauracji
Do stolików 8 osobowych i większych doliczamy opłatę serwisową w wysokości 10% wartości rachunku
Rezerwacji mogą dokonać Państwo drogą e-mail:
rezerwacja@restauracjasowa.pl
osobiście lub telefonicznie pod numerem:
52 339 08 00
Regulamin przyjmowania rezerwacji dostępny u obsługi lub na stronie:
www.restauracjasowa.pl